ABBA, Berömda mord och Kevin Costner!

Detta var kategorierna i dagens Quiz. Det var jag, Liza och JImmy som tävlade mot 6 andra lag. Första kategorin var faktiskt svår..det var inte dom vanliga frågorna som, vilka var medlemmarna, vilken låt dom vann med och vilket år m.m. Det gick väl sådär. Andra kategorin var inte heller "a piece of cake", men det gick i alla fall bättre än första.

Tredje kategorin... 20 frågor om Kevin Costner. Inte min favorit skådis direkt... men det gick väl ganska bar ändå. Vi slutade totalt på en andra plats, vilket var bra men mycket oväntat.

Höres:)

Tips!!

Om det är någon som funderar på att köpa hörlurar, så har Apple Store en 35 % prissänkning på Sennheiser CX300 ljudisolerade hörlurar. Ordinarie pris är 590 kr och och priset efter prissänkningen är 379 kr. Erbjudandet gäller hela veckan ut. Hörlurarna finns även i vitt.

image8


http://store.apple.com/Apple/WebObjects/swedenstore.woa/wa/RSLID?mco=14973190&nplm=BC797

Nybakade bullar

Har nyss smakat en bull. Mamma och jag bestämde oss för att vara inne och baka nu när vädret inte var så bra. Vi gjorde både vanliga kanelbullar och även vaniljbullar....mums. Dom smakar absolut bäst nybakade med ett glas mjölk till. Nä nu ska jag sova...massor att göra imorgon.

Sov så gott

Söndag

Idag så kom Linnea hem till mig, vi skulle fortsätta arbetet med friståendet. Stog mitt uppe i kladdkakebak när hon kom, skulle bjuda på det. Vi kom i alla fall frammåt med arbetet, det går sakta men det är bra att vi alla fall kommer någonstans. Det blir nog bra när vi blir klar.....men vad less vi kommer attt vara på låten, den går på repeat.

Mitt under fikat så ringde Leo (kompis till Linnea). Han ville att vi skulle följa med och titta på en lägenhet. Tydligen så hade ägaren till lägenheten lagt ut den en timme innan Leo hittade den. När han ringde upp ägaren så sa han att han skulle åka till Umeå om en timme men han kunde få kolla på den innan. Så vi skyndade oss ner...och den var värd att kolla på.

Ägaren hade inte bott där sedan han köpte den för han hade arbetat någon annanstans. Men den var iordning gjord och verkligen fräsch. Får se hur det blir med köpet.
Sedan begav vi oss hemåt, under vägen så kom vi in i en diskussion om hur ful Leos soffa är (enligt Linnea), Leo tycker inte det. Blev sedan hembjuden till Leo för att titta på den berycktade soffan. Det var väl inte den vackraste soffa jag sett men den var skön, den skulle kunna bli jätte fin om det var ett annat överdrag.

Sedan så blev det en tur ner till Ica, båda skulle handla så jag följde med. Handlade lite vattenmelon, nektariner, loka och en DN.

Stockholm

Förra helgen så var jag och Linnea ner i Stockholm. Det började med att vi tog en väldigt tidig buss (kl 07.00) till Stockholm. Vi kom anlände vid halv ett och checkade sedan in på holtellet...pappa bjöd på lite frinätter. Mötte sedan upp brorsan utanför centralen...han hade med sig småtrollen, dom är helt bedårande:D.  Efter en del ärenden på globen så drog vi oss till söder för att kolla lite runt lite.

Vi hade redan märkt när vi klev av bussen att det kokade av värme i Stockholm och det blev ännu märkbart när vi sprang mellan affärerna i götgatsbacken. Man kunde ju inte tro att det skulle vara så varmt när solen inte ens sken...men hallå!!! (Fick senare veta att luftfuktigheten den dagen hade varit lika hög som i Goa, Indien). Första affären som vi var inne i var Emmaus, en häftig secondhand affär, där det blev par örhängen och en kuvertväska. Nästa stop blev på Monki, väldigt häftig affär med bra musik.

Vi fortsatte längre upp  och gick sedan in  i Weekday. Där var det stor REA på Cheap Monday, alla plag kostade  25, 50, 75, 100, 125 och 150 (tror att det var dessa prisklasser). Men det var väldigt  billigt i alla fall. Där var det fullt av folk. Och det var så hett...helt bokstavligen så kunde man smälta bort. Både jag och Linnea ställde oss i provrummet, men jag kunde inte vara kvar...så jag gick ut på gatan i stället...och det hjälpte inte ett dugg. Efter att ha väntat i cirka 1000 år på att Linnea skulle bli klar, han hade hitta några fynd och kön var inte den minsta....ca en km lång, så kom hon ut och vi tog Tuben in till stan för att vila lite på hotellet innan vi skulle käka.

Stället som vi käkade på hette Mogolian Barbeque.  Man fick välja ingredienser till en egen wok och sedan så fick man kolla på när kocken gjorde iordning maten. Riktigt gott var det. Efter maten så drog vi oss bort till Filmstaden sergel för att kolla på bio, vi kollade på Harry Potter, den var bra. Efter att bio slutat så tog vi oss en tur runt på stan, men vi drog hem ganska tidigt. Jag slockande så fort som mitt huvud träffade kudden.

Dag 2
Gick upp ganska tidigt för att hinna med så mycket som möjligt. Under större delen av dagen så sprang vi runt på stan. På Scorett så hittade jag ett par pumps spm jag har tittat på länge, det är ett par svarta Tiger of Sweden pumps  som var på halva priset och dom ända som fanns kvar var min storlek...tänk vad passande.

image7

Vid halv 4 så gick vi till Centralbadet. Hade beställt två behandlingar till kl 17. En halvtimmes halvkropps massage. När vi kom ut från omklädningsrummet så möttes vi av en bar, där det stod fullt med halvnakna människor, om man förväntar sig en bassäng eller korridorer och såär det en bar där så blir man ganska chockad. Vi gick ner i bassäng och tog en simtur och gick sedan för att vänta på behandlingen.  När våra massörer ropade upp våra namn så höll jag på att gapskratta. Linneas massör såg ut som sliskig italienare som hette något som t ex Fabio och trodde att han kunde få hur många kvinnor som helst innom sitt jobb. Min massör hette Rickard och såg faktiskt ut som en myndig Ron Weasley (Harry Potter). Efter en mycket härlig massage så sprang vi tillbaka till hotellet för göra oss i ordning snabbt. Kl 7 hade jag nämligen beställt bord på Pontus By The Sea.

När vi anlände till Pontus i taxi... vi var faktiskt i tid efter att ha stressat. Jag uppgav namnet till mannen som hade hand om bokningarna, fick då veta att det bara fanns en Wahlberg (vet inte om det är så likt Svanberg). Tydligen var det jag eftersom att  när jag uppgav telefonnummret så stämmde det med namnet Wahlberg. En kypare kom fram och vi fick våra menyer. Både Linnea och jag beställde "Ankconfit med sommarsallad", mmmm..så gott. Kötte nästan smälte i munnen. Till ankan så blev det vin. Jag tog vitt och Linnea tog rött. När maten var avslutad så satt vi och bara njöt av vinet och mådde gott. Efter kanske ha suttit så en timme så bestämde vi oss för att beställa efterrätt. det blev en chokladmousse för båda. Jag tog en cappucino också. Helt otrolig chokladmousse, godaste jag ätit. Sedan satt vi kvar och pratade länge... våran kypare kom och fyllde på vattenglasen ett antal gånger (våran kypare var jätte trevlig, fick till och med tips på några barer coh diskotek. All credit till dig.)

Vi gick ifrån Pontus vid kvart i 10, hade då varit där i nästan 3 timmar...men mysigt var det. Strosade sedan genom Gamla Stan in mot hotellet. Efter vågen så säg vi massor med människor i samma ålder som stod i kö...det var väl något diskotek..men vi fortsatte bara förbi.
Efter att ha bytt skor på hotellet så gav vi oss iväg för att hitta ett diskotek. Vi gick runt hela staden och sökte, när man gick förbi ett ställe kunde man se direkt i kön om det var värt mödan att stå i kön. På ett ställe var det 25 på ett annat var det 23 och på något så var det gästlista. Efter mycket suckande så drog vi oss till det ställe som vi gott förbi tidigare på väg till hotellet.

När vi kom dit så frågade vi direkt killarna framför oss vilken åldergräns det var, dom trodde att det var 18 men en av dom gick fram till en vakt och frågade, och det var 18....tack och lov. Clubben heter Clara och vi kom äntligen in efter att ha blivit leggade och betalat. Man kan lätt säga att det inte var som här hemma precis. Det fanns 4 stor barer, massor med soffor och sittplatser, 2 dansgolv  med olika DJ:s och massor med folk. Det var jättekul och absolut inte som att gå ut här hemma. Vi dansade hela kvällen och stack vid kvart i 3 (stängning kl. 3) och drog oss tillbaka till hotellet. När vi kom in i foajén så stannade vi och pratade med tjejen i receptionen (hade tidigare frågat om diskotek på hotellt, tror att hela personalen som jobbade då blev involverad) och hon ville höra hur det hade gått. så vi stannade och pratade ett tag med henne. Den kvällen så blev det sent, kl 5 så gick jag och la mig och somnade direkt.

Nästa dag så blev det tidig start också halv 9...hela tre och en halv timmes sömn..jippi. Detta bidrog till att man var seg hela dagen. Efter lunch så åkte vi ut till brorsan och spenderade lite tid med dem. Fick skjuts in till bussen och där spenderade vi våran tid från 18.00 till 23.25. Jobbigt. Men jag var glad att hela resan gick bra och att vi hade kul. Måste åka ner snart igen.....

Mulberry Bayswater

Mulberry Bayswater

Har letat efter en väska och jag har hitta en som jag verkligen vill ha. En Mulberry Bayswater!! Den finns i färgerna Svart, Choklad och Ek och kostar 805 ? eller 7500 kr på www.net-a-porter.com. Det blir bara till att börja spara.

Härlig kväll

Var ikväll ner på Färgklatten och tog en kaffe...eller det blev två. Men gud så gott det var. Det var riktigt mysigt att sitta där och läsa en bok (Tretton vid bordet av Agatha Christie) i lugn och ro samtidigt som man dricker lite gott kaffe, kan det bli bättre. Måste säga att jag älskar gamla deckare, speciellt böckerna och filmerna om Christies belgiske detektiv Mr. Hercule Poirot, måste säga att Miss Marple också är bra men inte lika bra som Poirot. 
Det var lite folk när jag kom ner dit men sista delen av kväll en var jag själv där. Det är kul att det finns ett ställe i den här stan att gå till som har öppet på kvällen om man känner för lite fika eller om man bara vill komma ut och träffa folk.

När jag kom hem så väntade övningaskörningen, har varit lite off med med övningskorningen och körkortet, men det ska det bli andra bullar med. Det gick riktigt bra att övnigsköra, det känns inte lika jobbigt som det gjorde förut och DET är skönt. Hoppas att det blir övningskörning imorron också, men det blir i ödemarken...eftersom att vi åker till stugan (=ödemarken) över helgen. Nej nu blir det att lägga sig, mycket att göra imorgon.

Kram

Quiz

Ikväll efter maten så hämtade Liza upp mig och vi styrde kosan till Färgklatten, för att som vanligt vara med på quiz. Idag så blev det bara jag och Liza i vårat lag eftersom att Jimmy jobbade och Jocke skulle packa. 
De tre olika kategorierna var Gröna Lund, Kaffedrinkar och Ord som börjar med anti. I första kategorin så gick det sådär. På Kategorin Kaffedrinkar så gick det mycket bra och vi tog oss upp i ledningen (Anneli sa redan innan att hon trodde att vi skulle vara vassa på denna kategorin och att hon trodde att vi skulle gå upp i ledningen). 

Inför sista omgången så var det ganska pirrigt men vi tyckte båda att det gick väldigt bra. När hon skulle räkna upp vilka som kommit 1:a, 2:a och 3:a så visade det sig det fanns 2 st 2:or, suck.... det skulle bli en utslagningsfråga mellan det två lagen. De fick frågan "Hur många dagar är det tills min dotter Maja fyller 2år?" Det tog en bra tag för de båda lagen att svara men man fick tillslut ett lag som kom 2:a och ett som kom 3:a. Sedan var det ju bara 1:an kvar. Och det blev vårat lag...jippi!!:D

Detta bevisar ju en sak i alla fall, vi klarade oss väldigt med bara ett halvt lag.