Ljuslyktor

Tycker att mina ljuslyktor är så oerhört mysiga, de kommer verkligen att lysa upp nu i  höst- och vintermörkret. Köpte dem på Bolia för 49 kr styck, vilket är ett oerhört bra pris och passade nu i tider när insektstemat är så inne. Dessa passar i alla fall ypperligt.
 
 
 
 

Lördagens köp; Keep Cup

Igår sprang jag förbi Espresso House när jag var på Fridhemsplan, stannade för att ta med mig en Islatte. De hade ett erbjudande, som jag egentligen sett att det har haft länge, som jag nu tog. När man köper en mugg som man kan ta med sig, en keep cup för 89 kr sår får man latten. Denna muggen är i plast av recyclat material, så rent miljömässigt så är den super. Bland det bästa är att man kan ta med sig muggen till ett Espresso House och med sin latte i muggen. Verkligen super bra:)
 

Afternoon Tea

När mamma var här förrförra helgen så var och åt Afternoon Tea på Cardierbaren på Grand Hotel. Det var så himla mysigt. Den söndagen så regnade det ganska rejält här i Stockholm så det var skönt att krypa ner i en stor soffa, dricka en kopp te, äter en massa godsaker och blicka ut över slottet.
 
Och det såklart oerhört gott också:)
 

I bakgruden ser man delar av vårt trevliga sällskap. Enäldre amerikansk kvinna och en ung brittisk kille. Alice var den som vi pratade mest med, riktigt trevlig kvinna som vasr mycket intresserad allt som hade med Sverige att göra.
Killen tyckte att vi skulle vara i England när vi drack Afternoon Tea men jag sa att när det regnade som det gjorde så vart det som att vara i England, då tog han upp en burk med te och gav oss några påsar så vi kunde dricka riktigt engelskt te. Gillar verkligen sådana oväntande händelser.

Express by Nigella

Skulle egentligen bara vilja tipsa om en väldigt bra bok, och verkligen en nödvändig sådan, en kokbok. Det är NIGELLA EXPRESS. Köpte boken för flera år sedan på bokrean (tror jag i alla fall, har ju köpt den för den har ju inte bara dykt upp ur tomma intet och hittat ett hem i min bokhylla... annars skulle det vara mycket bra). Denna boken handlar i alla fall, som titeln avslöjar, att det ska ta kort tid att laga mat, expressfart. Med detta vill Nigella att matlagning ska bli tillgänglig för alla, även de som inte tycker att de har tid att laga mat.
Det roliga med boken är att den är opretantiös och hon bjuder verkligen på sig själv, och såklart att det går fort att laga rätterna.
 


Hade tänkt att jag skulle laga ett recept ur den middagen i kväll och valet föll på en snabbgryta med köttfärs,bacon, karamelliserad lök, bönor och tomat. Det blev supergott och gick så himla snabbt. Receptet finns här under.
 
 
Snabbgryta  
4 portioner
 
2 msk vitlöksolja
125 g tärnad pancetta eller bacon
500 g lammfärs (då jag inte gillar lamm så använde jag nötfärs och det gick lika bra)
75 g karamelliserad lök
3/4 dl masalavin
1 burk à 400 g krossade tomater
75 g gröna linser (jag använde bönor istället)
1 1/4 dl vatten
50 g riven ost (kan uteslutas)

Värm oljan i en medelstor kastrull och stek den tärnade pancettan tills den börjar blir knaprig.
 
Tillsät färsen, dela den med en gaffel i kastrullen.
 
Häll i karamelliserad lök, marsalavin, tomater, linser och vatten och låt det koka up.
 
Sjud i 20 minuter, rör om då coh då . Strö gärna över ost och servera.
 
 
 
 

Födelsedagskalas

Idag var jag på födelsedagskalas för att fira att Alexander fyllde fyra stora år. Tänk att skrutten är hela fyra år, helt otroligt vad tiden har gått. Det blev både mat och tårta tillsammans med släkten:)
Det blev en superbra eftermiddag.
 
Välkomnande ballong och tårtan, som såklart var pyntat med ett tåg.
 
                                    Födelsedagsbarnet öppnar paket.