Förra veckans surprise!

Blev helt klart överraskad när Glossyboxen damp ner i brevlådan förra veckan, eller dök upp på posten kanske man ska säga. Då jag fick min förra box så sent så kändes det som att denna månadens box dök upp alldeles för tidigt. Men det är ju inget man klagar på. Tyckte mycket bra om månadens box, känner mig nöjd och det var faktiskt två st produkter i fullsize.
 
 Maria Nila Palette Hårinpackning // Balance Me Super Toning Body Wash // Tancan Bronze Self-tanning // Färg Ögonskuggpalett // Vichy Normaderm Hyaluspot 
 

Les Misérables

 
Härom dagen såg jag den nya filmatiseringen av den klassiska musikalen Les Misérables. Det är nu cirka 12 år sedan jag såg musikalen på The Palace Theater i London. Musikalen var verkligen bra och hade väl gått stående i mer än 15 år.
Det är väldigt svårt at jämnföra en film och en pjäs som spelas på en teater men det finns vissa saker som skiljer sig åt som jag inte tycker borde skilja sig åt. Då jag lyssnat på skivorna från musikalen X antal gånger under de tolv åren så måste jag säga att jag blev lite besviken. Det gick inte många minuter förrän det kom några modifieringar i sången/sångerna, vilket jag inte var riktigt nöjd med.
Däremot var scenografin och kosrtymerna mycket mycket bra, filmen tjänar verkligen på en riktig bra scenografi. Vid en film så kan man ju bygga på ett helt annat sätt än vid en teaterpjäs.
Skådespelarna var bra, den som stod ut var väl Anne Hathaway, som spelade mycket bra.
De hade däremot inte ändrat något i storyn, inte vad jag såg i alla fall, vilket var bra. Tycker inte om när de ändrar för mycket på storyn då filmen bygger på ett annat verk, som en pjäs eller en bok.
Dock är det synd att Eponnine dör och att hon inte får sin Marius på slutet, har alltid velat att den skulle sluta så
 
 
 
 
 
 
Can you hear the people sing // Singing a song of angry men // It is the music of a people // Who will not be slaves again // When the beating of your heart // Echoes the beating of the drums // There is a life about to start // When tomorrow comes
 
Bilder hämtade från Google.

Lummiga områden, vackra hus och grilldoft

Kvällen igår spenderades med denna härliga människa.
Nyfikna som vi är så ville vi kolla in vad som händer i metropolen Årsta. Vi utgick från Hanna och tog en promenix i vårvädret, bland lummiga områden, vackra hus och oerhört frestande grilldoft till kärnan av Årsta.
Måste verkligen säga att det är ett mycket fint och trevligt område, helt enkelt mysigt. När vi hade stillat vår nyfikenhet gick vi tillbaka till Hanna. Grilldoften hade försvunnit, men det var fortfarande lummiga områden och vackra hus.
 

The Aged Leather Tote

Ibland kan man glömma bort att man har vissa saker, eller egentligen inte glömma bort att man har dem utan man glömmer bort att använda dem. Så är det med min första riktiga väska som jag köpte julen 2007. Den har stått undanställd sedan flytten och jag har helt enkelt inte kommit mig för att använda den, vilket är konstigt då jag verkligen älskar väskan. Den är lagom stor, i den finns det tre stora fack (vilket är super då det gör att allt innehåll inte ligger i en enda stor klump), den har både handtag och axelrem och den har en väldigt vacker färg. För några dagar sedan så bestämde jag mig för att ta ut den, damma av den (den var ju inte dammig, men ni förstår vad jag menar) och börja använda den. Nu passar den ju också ypperligt att ha till jobbet då paddan får plats i den. 
Nu gäller det bara att försöka komma ihåg att använda den.
 
Miu Miu Aged Leather Tote AW07

Besök, fika och spets

Hade igår besök av underbara Kerstin och Klasse. Då de fortfarande inte sett hur jag har det här på Åsen så passade jag på att bjuda hem dem på fika så att de fick se. Har inte träffat dem på länge så det var verkligen kul att de ville komma. Alltid lika underbart när man träffar dem, det blir diskussioner om alla möjliga ting och en massa utbyte av tankar, idéer och funderingar. Vilket jag tycker är väldigt skoj då det är väldigt stimulerande med sådana samtal och människor som är så.
Av dem fick jag dessa två underbara ljuslyktor. De är från Mateus i modellen spets, vilket är passande då mitt fruktfat också är från Mateus i modellen spets. De ger ett himla fint ljus.
 

Not without Hercule

 
 
Ska snart ta pyttsa ner mig själv i sängen, kan behövas om man ska vara pigg imorgon. 
Jag har under den senaste tiden haft Mr. Poirot på engelska som kvällslektyr. Älskar verkligen Agatha Christie och hennes lille belgiska detektiv. För några dagar sedan så läste jag ut den sista som jag hade hemma, men nu har jag varit och fyllt på mitt förråd med två nya böcker. Har planerat att försöka läsa alla på engelska, då de är så bra och att engelskan blir underhållen.
 

två år idag

Tänk att jag för två år sedan steg in på ett kontor, där jag endast hade träffat de två cheferna under en timmes intervju. Här skulle jag alltså börja ett nytt arbete.
Jag hade flyttat från min hemstad där mina nära och kära fanns, för ett jobb på ett helt nytt ställe, i en ny stad och innom ett nytt arbetsområde. Hjälp!! Det har gått två år sedan denna dag och jag tycker att det är konstigt, för det har hunnits med så mycket men ändå känns den dagen så nära.
Jag ångrar verkligen inte att jag tog steget och dök i!

Något nytt med öra

 
 
 
Åkte i helgen in till Hornstull för att strosa runt och kolla lite. Vad jag inte visste var att det var invigning på den nya gallerian där. Det har haft reklam uppe ett tag, men jag hade inte alls kopplat att det var invigning den här helgen. Jag tycker för övrigt att deras reklam har varit super. De profilerar sig med Välkommen till gaffel och knivsöder. Hur kul som helst.
I alla fall hade de flesta affärer olika öppningserbjudande. Jag var in på Indiska där de hade 20% på allt i hela butiken. Vilket passade mig ypperligt då jag i julas fick en jätte fin kopp därifrån. Nu fyllde jag på med några fler koppar till samlingen.
Tycker verkligen om mönstret, formen och färgen på kopparna och de är perfekta för en kopp te. Helt enkelt en fullträff!