Born This Way

This is the manifesto of the Mother Monster...


Så här börjar Gagas nya video och jag måste säga att jag skulle trycka på gilla knappen direkt. Äntligen är den här... videon som vi väntat på.
Tycker att den har många likheter till hennes Alehandro-video, tror att det kan vara samma som filmat. Det är en uppvuxen Gaga video. Kolla på den här nedan.




Lady Gaga som alien... det funkar strålande.




Idag klockan 17 så smäller det.... då släpper Lady Gaga videon till sin nya låt Born This Way.

Kommer att försöka kolla fast jag är på jobbet och troligtvis väldigt upptagen, men det är värt ett försök i alla fall.

Word of the week

Denna vecka har jag valt ordet...

UTOPI

"Bildning av grekiskans ou 'icke' och to'pos 'plats'. Ideal som inte går att förverkliga, ofta ett samhällsideal."


Källa NE

Lördag

Idag har det varit fullt upp i stort sett hela dagen.

Gick upp tidigt imorse då jag jobbade 7-11.30. Tycker att det kan vara är ganska skönt ibland, att gå korta pass, man hinner få in några timmar men man har ändå större delen av dagen kvar för att hitta på bus.

Efter jobbet hann jag hem och byta väska innan der var dags för Friståendeträning som höll på från 12 till 14. Det var en himla kul träning även fast det inte var massor med folk där.

Strax för två så plockade paranteserna upp mig och vi begav oss till Sundsvall för att hälsa på syster yster där busade och fikade.


Sitter nu och kollar på Die Hard medans fingrarna flyger och det är strax dags att krypa ner i sängen då jag börjar 7 i morgon också.

Tävling - Vinn Sony CyberShot DSC-HX5

DENNIS M har startat en ny tävling för alla läsare. I tävlingen så lottar han ut 2 st Sony CyberShot DSC-HX5. Sonys nya och superkompakta kamera.

Jag tycker att alla ska gå in och tävla här och hålla alla tummar och tår för att vinna... det gör i alla fall jag:)


MAC + Lady Gaga; Round 2

Förra året gjorde Lady Gaga ett samarbete med MAC Cosmetics där hon tog fram ett läppstift och ett läppglans, båda dessa i en ljuvlig ljusrosa nyans. Jag köpte läppstiftet under min resa till Dublin och det har sedan dess varit en stor favorit bland mina läppstift

Nu släpper Gaga yttligare ett läppstift och ett läppglans. Dessa i en varm beige nyans med en effektfull finish.

De har släppts i USA och jag längtar tills det finns att köpa i Sverige. 


      

New Jewellery?

Skulle verkligen vilja uppdatera gareroben med lite nya smycken och jag har kollat ut dessa smycken. Tycker alltid att smycken som går i silver, guld och svart är snyggt,  så självklart valde jag ut några från den färgskalan. Vad tycker ni om dessa?



A.
Asos  B. Forever21  C. Asos  D. Forever21  E. Nelly  F. Have2Have  G. Asos  H. Nelly  I. Asos
J.
Nelly

Veckans ord

Veckans ord för denna vecka är...

Intertextualitet

"Litteraturteoretisk term som innebär att ingen text står isolerad utan ingår i ett nät av relationer till andra texter. Det enskilda diktverket omskapas och omtolkas i en medveten eller omedveten dialog med andra texter."

Dramatik

Glömde berätta att jag fick tillbaka min Dramatiktenta för några dagar sedan och jag fick ett C på tentan. Yey... trodde verkligen inte att det skulle gå så bra eftersom att jag kände att tentan var svår då den skulle spänna över en lång tidrymd och det stämmer ju. Det vi tentade på sträckte sig från ca 500 f.Kr. till  ca 1980, nästan 2500 år.

Lyriken som jag läste tidigare var också svår då den hade lika lång tidsrymd men detta var svårare då man förutom att veta fakta om upphovsmannen, vilken tidsperiod, vilken stilepok, när verket gjordes, tankar bakom och kunna dra dessa till hur samhället såg ut på denna tiden så skull man även kunna personer som fanns med och även dramats handling.

Men jag klarade det med råge:) Fick även hem svar på dramatikanalysen som jag gjorde och på den fick jag också ett C, känns jätte skönt. Det skulle inte vara trevligt att måsta göra om en tenta nu när man har börjat på något nytt ämne.


Kursen var riktigt kul och man upptäckte oerhört många bra dramor. Som denna nedan, I väntan på Godot, skriven av Beckett och kan bara beskrivas som genial. Här kommer några rader.

ESTRAGON: Wait! (He moves away from Vladimir.) I sometimes wonder if we wouldn't have been better off alone, each one for himself. (He crosses the stage and sits down on the mound.) We weren't made for the same road.
VLADIMIR: (without anger). It's not certain.
ESTRAGON: No, nothing is certain. (Vladimir slowly crosses the stage and sits down beside Estragon.)
VLADIMIR: We can still part, if you think it would be better.
ESTRAGON: It's not worthwhile now. (Silence.)
VLADIMIR: No, it's not worthwhile now. (Silence.)
ESTRAGON: Well, shall we go?
VLADIMIR: Yes, let's go. (They do not move.)

Lace, Stripe, Dot & Net

  

Har länge spanat på Filippa K:s skålar från Rörstrand och runt jul så gjorde jag slag i saken och köpte faktiskt alla skålar... Yey! Är väldigt svag för Filippas mönster, har ju redan flera av hennes kaffe- och espressomuggar som jag älskar.
Så här ser alla skålar ut.



News from the Queen

    
     Klicka för att lyssna.


Idag har Lady Gaga äntligen släppt sin nya single Born This Way. Den är väldigt efterlängtad och jag tror att denna kommer att spelas mycket framöver:)

Thank you Mother Monster!

Ingen vill för alltid...

Det finns låtar som går rakt in i hjärtat och berör en, man kan lyssna på dem om och om igen utan att bli less... detta är en sådan låt.


Laurel Music "No One Wants Forever"


If you want to be alone here with me you must understand my weakness
It's the way that he left me and bereft me of my love
without a warning without mourning almost yawning

No one wants forever anymore
cause no one dares to try
No one wants endeavour like before

If you want to see the world that's in me
You should know I'll always need him
It's the way that I met him
There's no way that I could possibly forget him like he got me and forgot me

No one wants forever anymore
cause no one dares to try
No one wants endeavaour like before

No one wants forever anymore
and no one wants to be there like I know I might have been
No one wants endeavaour like before

Veckans ord

Jag fortsätter att göra en veckans ord och denna vecka är det...


AXINOM

Kommer från det grekiska ordet Axi´oma, som betyder värdering, uppskattning, åsikt. Ordet axiom har olika betydelser och i dagligt tal är det en beteckning för ett självklart sant påstående. I ett vetenskaplig sammanhang avser man att det är en grundsats som inte själv är föremål för bevis men som tjänar som utgångspunkt för bevis av andra satser.

Fröken Fleggman har slocknat för alltid

Under natten till Fredagen så försvann en ikon inom den svensk kulturscenen, Lena Nyman gick bort efter en tids sjukdom.
Lena var ett geni som skådespelare och är hyllad bland sina kolleger. Hon hade en fantastisk förmåga att spela olika sorters roller och har en diger lista av filmer och teaterproduktioner som hon medverkat i.


En av Sveriges största stjärna har slocknat


Ensemblen ur revyn Fröken Fleggman



Ur "Glaset i Örat", här med Gösta Ekman och Tage Danielsson.



tredje i andra

Så här säg jag ut under sista delen av dagen.
Idag har det varit fullt upp hela dagen.
Satt med plugget på förmiddagen, jobbar jag inte så pluggar jag och pluggar jag inte så jobbar jag. Det känns verkligen bara som det just nu men det har varit en period med ganska många dagar på jobbet. Efter lunchen förberedde jag mig för Seminarium i min kurs Utrikes Politiska System, det blev en riktigt prövning då det var ett sådant strul med tekniken. Efter att det avslutas så var det bara att slänga i sig lite mat och göra sig i ordning för att sedan sticka iväg på planeringsmöte med Gympan, där vi var väldigt effektiva. Man kan nästan säga för en gångs skulle. Vi brukar kunna dra över som oftast.
Kvällen avslutades hemma hos min kusin Marie som fyller år idag. Vi var hem till henne och grattade och där det blev en spännande kväll i och med att vi kollade på "derbyt" mellan Timrå och Modo. Det var jätte skönt att avsluta en så intensiv dag med en soft kväll.

Veckans ord

Nu i och med att jag läser statsvetenskap så kommer det upp en del ord som man kanske känner igen men inte riktigt vet vad det betyder. Ett ord som förekommit ganska mycket kursboken som jag läst förra veckan och denna vecka är:

Oligark

Oligark är ett politiskt begrepps som syftar på fåmannavälde, alltså få personer som genom arv eller kontakter kommit att dominera en organisation, ett företag eller ett land. Ordet kommer ifrån de grekiska orden oligo "få" och archo som betyder "härska".

NE


Så nu vet ni det:)