Bio-Fredag

I kväll blir det bio med Liza, och vi ska se Changeling, som har gjort Angelina Jolie Oscarsnominerad för huvudrollen som ensamstående mamman Christine Collins. Hopppas att den är bra, men det verkar som att den har blivit mycket omtyckt av de som har sett den.

Äppelmuffins med kaneltäcke

Tänkte bara tipsa om dessa goda muffins.



Här kommer receptet:

Det blir ca 12 st av smeten.



2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 äpple

Täcket:
1/2 dl havregryn
1/2 dl socker
1 1/2 msk margarin
2 msk kanel



Vispa ihop socker occh ägg tills det blir pösigt. Smält smöret, rör ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner den ljumma vätskan i den smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ner i smeten. Rör smeten slät. Tärna äpplet och vänd ner försiktigt. Fyll muffins formarna till hälften.

Blanda ingredienserna till täcket i en skål med en gaffel tills det blir en smullig massa. Bred eller smula över smeten.

Grädda i ca 210°C i 18-20 min. Låt svalna lite innan avnjutning

Gymmet och en Cappucino

Idag blev det hårdträning på gymmet. Kändes verkligen bra att få i gång musklerna. Det är ju så härligt efteråt när musklerna är tunga och trötta och man är fortfarande pigg på adrenalin. Körde väldigt mycket kondition idag och det kan behövas:)

Sedan tog jag och Kristina en kaffe på Waynes och satt och pratade studier, jobb, livet och allmänheten... det var väldigt trevligt.

I morgon blir det jobb och gymnastik, så nu ska krypa till kojs.

Sov gott allihop:)

.

Sånglektionen i dag gick riktigt bra även fast jag inte har haft någon på 1 1/2 år. Vi hittade en jätte fin sång som jag nu ska jobba med som bara den.... den ska sitta även i sömnen. Och vilka minnen som stormade emot en när man steg in i rummet.

Gympan gick också riktigt bra, alla var så exalterade över att golvet hade kommit och det var riktigt kul att hoppa lite. Men det syntes att alla var lite ur fokus pga ledigheten.

Nu ska jag kolla på Poirot som går på tv:n även fast det är ett gammalt avsnitt som jag har sett.

Dagen

Eftermiddagen blir idag ganska hektiskt.
Först så blir det en liten sånglektion inför den 21 februari. Vet inte riktigt om jag är nervös, har väl inte hunnit bli det än.
Sedan ska jag och mamma på för rea på Bianca, hade tänkt att kolla efter basplagg. Känns som att det är behövligt.
Vid halv fem så ska vi samlas, jag, Linnea och Theres, för att plocka fram och peta lite på Airflooret innan gymnasterna kommer. Äntligen så ska man få testa det, har längtat sedan vi fick det innan jul. Sedan pågår gympan till 8 så det blir en lång eftermiddag.

Twilight

Igår var jag och Kristina och kollade på Twilight. Hade ju premiär här hemma igår, lite efter resten av landet men det funkar.

Största negativa saken till att det kan ta så lång tid tills filmer kommer hit är att man hör mer recensioner, från alla möjliga håll och kanter. Om Twilight hade jag hört både och vissa tyckte att den var jätte bra och vissa tyckte att den var alldeles för överskattad och inte speciellt bra.

Men jag tyckte faktiskt riktigt bra om den, den var mycket sevärd. Och jag som alltid är intresserad av soundtracken till filmerna att de hade gjort ett jätte bra jobb med musiken. Har redan den hemma på datorn och den har gått hela dagen speciellt Supermassive Black Hole av Muse. Bjuder på den här nedan.