TÄVLING - S h o p a h o l i c m a m m a n

NU har Shopaholicmamman ännu en tävling. Denna gången är det ett presentkort hos smyckesshopen Le Shop.

image103


Du behöver bara lägga en kommentar i hennes inlägg för att vara med och tävla.

GLADIATOR

Kom hem från jobbet för lite mer än en timme sedan.  Och har sedan dess ätit och har nu krypt ner i soffan för att kolla på GLADIATOR.

Det gick faktiskt riktigt bra på jobbet idag även fast jag inte mådde så himla bra. Men det gick ju väldigt bra för hela kontoret. Vilket var väldigt skönt.

Nä nu ska jag koncentrera mig lite på filmen. Även fast det är en av mina favoritfilmer så blir det nog en tid kväll för jag är jätte trött.. gäsp, gäsp :)

Peace

P.S Fick en klipptid tills i morgon, de hade ett återbud, vilket verkligen behövs. Vet inte riktigt hur jag ska klippa mig bara, det kommer nog någon idée när jag väl sitter där D.S

trött

Kom hem från gympan för ett tag sedan och sitter nu och myser i soffan med Salming brevid mig. Har suttit och läst lite bloggar och kollar nu på The Longest Yard som går på 3:an. Blir snart sängen eftersom att jag är jätte trött.

Ha de gött

Black Diamonds

Är väldigt förtjust i Alex&Chloe's Collection Black Diamonds. Gillar de material som de använder sig av. och att de finns i olika färger. Från förra kollektionen så beställde jag halsbandet Coco is dead, vilket jag fullständigt älskar



Och såklart så hittade man lite godbitar i den nya kollektionen.

 


Alla smycken finnas att köpa genom deras hemsida

Dom Za Vesanje - Time Of The Gypsies

I natt går genombrotts filmen för min absoluta favoritressigör, Emir Kusturica. Filmen är Zigenarnas TidDom Za Vesanje på orginalspråket. Handlingen utspelar sig i Sarajevo och Italien och vi får följa en ung man och hans familj i Sarajevo och hur han blir indragen i kriminala affärer.

image93

Det var den här filmen som lade grunden till Kusturicas mästerliga filmer och stil. Soundtracket är också helt fantastiskt.

Går på SVT 2 0.05 

O Fortuna

Sitter och kollar på Körslaget och jag måste säga att det var helt genialt av Cans att välja att framför O Fortuna från Carmina Burana. Det höjer ju verkligen standarden på programmet. 

Skulle själv velat framföra den när man sjöng i kör, eftersom att den är så mäktigt...det är nog det första ordet som jag kommer att tänka på när man säger O Fortuna.

Även Lottas Don't Worry, Be Happy var bra.

SM i truppgymnastik

Det var ju länge oklart var Sm i Trupp skulle gå någonstans efter att Gävle avsagt sig arrangörsskapet. Men nu är det klart med arrangörer, dag och tid.

SM i trupp arrageraras av Täby GF med hjälp av Upplands Väsby GF, GT Vikingarna och KFUM.

Plats:
Tibblehallen, 31 Maj - 1 Juni

Lördag 31 Maj             kl 12.00 - 16.00          Kval Trupp, Damer

Söndag 1 Juni             kl 13:30 - 16.30          Final Trupp

Vet inte om jag ska åka ner, det skulle ju vara väldigt kul. Men med tanke på att jag åker till Göteborg dagen efter finalen och har betalat flybiljett här hemifrån.... så vi frå se. det tåla att tänkas på. 

GYMNASTIK - ingen halvtaskig idrott!!

Hittade en kul artikel från Sportkrönikören Patrik Sjöö, Östersundsposten. Där han utalar sig om Truppgymnastiken och Truppcupen som gick i Östersund i höstas.
 Gymnastik - ingen halvtaskig idrott - om en av Sveriges populäraste och ständigt växande idrotter, truppgymnastiken. 14 000 utövare idag, häftig, tuff, spektakulär disciplin som kräver teknik, mod, spänst - 'gymnastikens freestyle'!

Väldigt kul att Trupp blir uppmärksammat eftersom att den skiljer sig så mycket från de övriga grenarna i gymnastik. DETTA ÄR LAGSPORTENS ROLLS ROYCE.
Och ju mer människor som blir medveten om sporten och ju mer som utövar den...desto närmare kommer vi ett beslut om att bli OS-gren.

Finfin klänning

Hittade idag en finfin klänning inne på Åhléns. Känner att jag behöver lite sommarkläder inför resan till Roma. Det är ju cirka 20 grader redan nu och det är endå lite mer än 2 veckor tills vi åker så det kommer att bli ännu varmare. I alla fall så kommer det nedan ett kort på klänningen. Tycker att mönstret påminner lite om mönstret på en klänning från Temperley, som jag gärna skulle vilja ha. Men det skiljer ganska mycket i pris mellan de 2 kläningarna och 299:- för en klänning är ett bra pris.

     
 Åhléns                Temperley

Peace

Mys eftermiddag.

Sitter och bloggar i soffan och kolla på The Power och 10. Fösta gången som jag ser ett helt program och det är faktiskt kul att höra om all konstig statistik som man har gjort. 
Salming ligger här brevid mig och myser, han brukar egentligen inte få ligga i soffan men jag la ut en filt under honom iaf, bara för att skydda så att han inte gör hål i skinnet med klorna.

image89.



Var på stan tidigare idag. Hade bestämt träff med Åsa för en fikaWayne's. Tänkte ta med oss kaffe och sätta oss ute i solen... eller det var så vi hade tänkt innan vi såg vad det var för väder.
De senaste dagarna har det varit  väldigt fint väder och det syns verkligen på hur alla börjar klä sig.... så idag bestämde jag mig för att klä mig "vårigt" men så klart så var det ju inte lika varmt idag som tidigare, bara för att man klädde sig i tunnare kläder. Det blev en lång fika på Wayne's och sedan en tur på stan. Köpte en klänning på Åhléns, kommer bilder sedan.

Peace

dagens shopping

Idag blev det en tur på stan. Och eftersom att det var löning så hämtade jag ut min Filippa K kjol som jag hängt undan hos Bianca. Den är svart och har ett väldigt fint fall. Lägger upp bilder sedan.

Sedan tog jag en tur på Lindex eftersom att jag hade en rabattcheck med 25% på hela köpet, så jag köpte en Kofta/Jacka som kommer att passa väldigt bra nu till Rom men även i sommar kommer den till användning och det bästa var att den bara kostade 49:50 och sedan de 25% på det... riktigt bra:D

Peace

sommrigt

Appropå sommrigt, så hemma hos Kristina blev det en sommrig drink i helgen... Daiquri Strawberry.



Vi hade en jätte trevlig tjejkväll där vi fixade håret. Jag gjorde ljusa highlights och Kristina gjorde ljusa slingor.  Detta är då resultatet.

 

Sol

Idag har vi ett underbart väder, solen skiner och det är riktigt varmt. Det känns som att våren äntligen är här.
Så för att fira detta fina väder så blev det  en härlig eftermiddag på balkongen med en bok och en smoothie.... hallon och banan. Så gott och sommrigt :D



Ska snart dra mig ner till gympan och direkt efter det så blir det hem till min kompis Linnea och äta lite tårta eftersom att hon fyller år idag...GRATTIS!!

Äntligen en ny mobil...

Har äntligen fått min nya mobil. Den gamla hade nästan helt lagt av och jag ville inte lägga ner pengar på en ny. Men då hade jag en sådan tur att pappa hade fått en ny mobil när han band sig till Telia i en viss tid, vilket är en bra deal eftersom att de ändå inte kan ha någon annan leverantör, och de gav den till mig... tackar så mycket.




Igår satt jag och försökt att ta bort allting från min gamla telefon och få in det i den ny, vilket har tagit lite tid men nu har det äntligen fixat sig :D

Ha ett underbart liv

Sitter just nu och kollar på Ha ett underbart liv, den svenska filmen från 1992. Älskar denna film, den är helt underbar. Kjell Bergquist spelar en helt fantastisk roll som pappa till huvudrollsinnehavaren Hanna. Det är många olika svenska skådeseplare som medverkar i filmen men några man ser är Kim Andersson, Gert Fylking och Johan Reborg, som hotellchef. Bästa taglinen i filmen är lugnt från fyllot i taxin.

"Äh hörrni nu är ni sådär hårad och kantiga. Jag tycker att ni ska var mjukare med varann, ska vara mjukt och fint, alla ska ha det mjukt och fint och rå om och kramas... och känna glädje. Och party och dans.. och gemenskap de e roligare... de e mysigare. Va sånna, me varann, dansa... ha det kul, mjuka och fina... inte kantiga och hårda, och dumma utan lattja."



Nu ska jag träffa Liza, vi ska kolla på film.



Har nyss kommit hem från Liza. Vi tog det lugnt och kollade på en film.



Det blev The Ex (Fast Track) med Zach Braff och Amanda Peet. Vilket skulle, enligt det som stod på fodralet, vara en film som skulle vara så roliga att man hade svårt att hålla sig.... :-S
Båda jag och Liza tyckte inte att den var speciellt rolig utan lite tragisk i vissa stunder. Satt mest och tyckte synd om Braffs karaktär.

Tidig morgon, Mässa och snart "Så ska det låta"

I morse blev jag väckt 05.56 av Emma, då kröp hon ner hoss mig och tyckte att jag skulle vakna och gå upp... det tyckte inte mina ögon som föll igen hela tiden. Men efter ett tag så var jag vaken och vi gick upp och gjorde oss i ordning för dagen.

Sedan följde jag Jonathan till dagis och Emma till skolan... kan inte förstå att de har blivit så stora :)

När jag kom hem igenom så råkade jag sommna på soffan i en timme, vilket var väldigt skönt, för jag var så trött. Låg och läste till sent på kvällen, så det blev inte så många timmars sömn i natt. Det har det egentligen inte varit någon natt den här veckan.

Men till slut, om än något sent så tog jag mig in till stan för att gå på en mässa på kulturhuset, Att studera i Stockholm. Vilket var bra eftersom att det var olika skolor som var där och man kunde prata med, får se vilken stad det blir i framtiden. Har inte riktigt bestämt mig än. Sedan drgo jag mig hemmåt ganska snart efter som det var tid för hämtning.

Så i kväll är jag barnvakt, för Patrik och Erika ville gå på After Work, och det är bara kul att spendera lite tid med busfröna. Så vi har spelat kort, brottats, ätit middag och nu väntar vi på Så ska det låta. Så nu ska jag gå ner och sätta mig med dem.

-swanberg-

Gårdagens shopping

Igår så blev det faktiskt lite shopping, även fast jag måste håll hårt i plånboken eftersom att jag vill ha lite pengar till Rom också.

När jag satt på pendeln in till stan så bläddrade jag i en Metro och såg en annons om H&Ms kollektion: Tribute to marimekko, och då föll jag för den Rosa och Blåa tunikan.
Snacka om att det var rusning till kollektionen, alla drog i plagg och försökte hitta något som passade och det var mycket utplockat, så jag fick gå till fem affärer innan jag hittade tunikan. Jag köpte även en necessär i samma färger.

Sedan blev det ett köp av Filippa K kläningen som jag har kollat på, så nu är den äntligen min.

       

Bilder från igår

Som jag sa så skulle jag ladda upp lite bilder som togs under middagen/festen igår.

               

-swanberg-
  

Packning och städning

Har precis avslutat städningen och packningen inför sthlm. Det blev lite smått förskjutet eftersom att det bestämdes vid halv elva att jag skulle ner till Kristina och Tommy, för att fira hans födelsedag.

Så det blev jag, Kristina, Tommy och Henke som firade med mat och tårta (den som jag och Kristina gjort tidigare). Och den var supergod. Det blev superb mat även fast Tommy hade ner all strips på golvet, så att vi inte fick några:D

Vi hade en jätte trevlig kväll med mycket skratt som vanligt.

Så vid två snåret, när jag kom hem, så satte jag igång att städa och packa.  Sedan blev det en dusch eftersom att Henke och Tommy bestämmde sig för att ha krig med en parfym som Tommy fått, denna parfymen var en riktigt stark parfym och hela deras lägenhet stank, de två stank och jag och Kristina luktade (även fast jag inte deltagit i kriget).

Tog lite bilder som kommer upp senare

-swanberg-

Filippa K

Nu när man ska till STHLM så passar man på att shoppa sådant som inte finns här och jag har kollat på en klänning från Filippa K som jag är sugen på.

image65
Bilden kommer ifrån sidan www.perfectlybasics.nl


Tror att det blir denna klänning. Gillar att själva formen på den och även färgen är snygg.

Bloggar från Kristina

Sitter nu och bloggar från Kristina.

Idag skulle jag till naprapaten för att få lite hjälp med ryggen.... det blev akupunktur, vilket kändes lite läskigt eftersom att det var första gången och nålar är inget som jag tycker  jätte mycket om. Men det gick bra och jag var väldigt trött när jag stapplade in på Wayne's för att vänta på Kristina. Där så träffade jag Jonas och Mattias, som jag inte träffat på evigheter... känns det som. Så det var kul.

Sedan kom Kristina och vi tog en snabb fika innan vi gav oss ut för att kolla på stan. Kristina skulle nämligen köpa en present till Tommy. Han fyller nämligen är idag.. GRATTIS:D

Så nu har vi precis gjort klart tårtan, som jag tror blir väldigt god. Vi får se. 

Och i morgon åker jag till STHLM, längtar.

-swanberg-

Bedömningsreglemente

Har i flera dagar försökt att skriva ut Bedömningsreglementet, Svårighetstabellen och Tävlingsbestämmelserna för Riks, detta behöver jag till gymnastikkursen i Fristående som jag ska gå till helgen. Men våran skrivare här hemma lever sitt eget lilla liv och vill bara skriva ut när den känner för det. Ibland så skriver den ut hur fint som helst och ibland vägrar den och man ska inte tro att bara för att man startar om datorn och skrivaren så kommer det att fungera, nej nej.... Detta är oerhört jobbigt. Men efter en strid som har varat i 3 dagar så fick den ge sig och jag fick äntligen ut papperen.

Dessa tre ska vi ha läst igenom och känna till innan vi kommer till kursen och jag kände att det var skönt att kunna kolla igenom de några dagar innan jag åker, kommer ju inte att läsa speciellt mycket när jag väl är ner i STHLM.

Så på gympan idag så satte jag mig ner och gick igenom allt. Till min lättnad så kan jag största delen av dem redan, detta efter mitt arbete som jag gjorde i 3:an. Så jag känner mig väl förberedd... om det inte varit för ryggen som fortfarande inte vill fungera som vanligt. Men efter att jag pratat med kursledaren om att jag inte kan vara så aktiv så känns inte det som ett problem. Jag tänker göra mitt bästa och få med mig så mycket kunskap som möjligt.



Gymasterna var så duktiga på träningen idag. Även fast de var jätte trötta efter träningen ner i Birsta igår så gav de allt och allt slit de senaste veckorna har verkligen gett resultat. Alla har utvecklats väldigt mycke, detta är jätte kul att se som tränare... att allt jobb man lägger ner ger utdelning.

Birsta Hov

Idag blir det en sväng ner till Birsta med truppen för att träna. Hoppas att det fungerar denna gång.... så att det är öppet i hallen när vi kommer ner. 

Det är så kul att se hur mycket de jobbar där nere för att kunna göra de svårare övningarna.

Nu måste jag dra, åk senare.

Peace

MJ köp

Idag anlände mina Marc Jacobs fynd med posten. Beställde ett armband  och ett halsband.

Armbandet är av svart läder med den latinska texten Serva Me, Serva Bote översatt till engelska  så är det Save Me And I Will Save You.

Halsbandet är MJ:s I Love You Necklace. På halsbandet står det med kryptiska tecken, så man ser inte texten förrän man snurrar på plattan.

      image59      image60

Peace

Orolig...

Nu börjar jag bli lite orolig.... det är snart bara en vecka tills jag ska på kursen och jag har inte blivit bättre i ryggen, kanske lite med inte mycket iaf. Det gör det inte bättre att det är en aktiv kurs, med mycket övningar och rörelser. Och jag ville ju inte missa den eftersom att den behövs, men jag vill vara med om det visar sig att jag blir sämre i ryggen

Hur ska jag göra?

Sunes Jul

Igår gick jag hem till Kristina efter jobbet. Där blev det fika innan vi gick en sväng till Hemmakväll för att hyra en film. Efter att ha kollat runt ett bra tag så föll bådas blick på Sunes Jul och vi bestämde oss för att den slår aldrig fel också var det ju ett plus att Tommy inte hade sett den.

Väl tillbaka igen så fixades det ihop lite mat, hemlagad hamburgare och strips = jätte gott.
Kristina och jag tyckte att Sunes jul var kul och satt och skrattade lite titt som tätt, medans Tommy inte alls var lika lycklig äver att se den...

:D