En vecka

Ätit middag med mamma och syrran
Stressat för att hinna med ett plan
Önskat att teleportering fanns som alternativ
Hälsat på min lilla pappa
Oroat mig till tusen
Undrat om jag skulle svara telefoncentralen i telefonen
Övernattat hos min faster
Vaknat upp i ett snöigt Östersund
Förbluffats över att tiden kan stå still 
Försökt få tag på nya linser
Blivit chockad att det tar 8 minuter från Östersund till flygplatsen
Varit tvungen att slänga nyinköpta saker i säkerhetskontrollen
Svurit över att saker inte blir som man tänkt sig
Blivit berörd av alla människor som tänker på en
Känt mig desorienterad 
Träffat en massa nya intressanta människor
Hängt med folk på Wallmans
Diskuterat favoritlåtar ur Les Mis
Hittat en till som som älskar Soundtrack
Lyssnat på ett grymt bra Queen medley
Åkt taxi kl 2 på natten
Ställt väckarklockan på 04:30
Stått som nummer 23 i kö
Skrattat åt frasen 'Ohhh the girl who only wears Rodebjer'
Irriterat mig på människor med armbågarna utåt
Svurit åt gröna linjen och halka
Lyssnat på ett intressant föredrag av Laila Bagge
Varit så trött
Övervägt att sova en hel vecka i sträck
Gått och lagt mig kl 18 en fredagskväll
Ätit brunch med brorsan och flera för att fira hans 40-årsdag
 
Om man summerar veckan så finns det nog ingen vecka som har varit så upp och ner och innehållit så stora kontraster. En vecka som jag aldrig kommer att glömma.
 

Plockgodis och en kvinna

Alltså ibland undrar man exakt hur dum i huvudet vissa människor är. Tyvärr så återkommer mina tankar ganska ofta till frågan hur dum i huvudet vissa människor är.

Stod igår vid plockgodiset, på en mataffär vid Frihemsplan kl 17.30. Vilket betyder att det var kolossalt mycket människor som skulle plocka godis. Exakt denna dag var det också extrapris på godiset vilket gjorde att det var ännu mer folk.
Något sorts system hade uppstår i all hets. Ett tåg hade bildats runt stationen, där alla gick medurs ett varav för att plocka från allt. Vilket funkade mycket bra. 

Helt plötsligt framför mig bryter en kvinna in framför mig, moturs för att nå fram till en sort. I mitt huvud tänker jag "Men snälla du kan du inte bara följa systemet, som uppenbarligen funkar"

Men vad gör kvinnan sedan... hon sträcker sig upp, öppnar locket och tar en jordnötsruta med händerna som hon sedan stoppar i munnen.

Jag står helt still, stirrar på kvinnan och tänker, ÄR DU HELT DUM I HUVUDET!

Taggad

Jäklar vad jag är taggad nu! Det känns så skönt att äntligen vara igång och på banan. Nu är det bara att köra, rakt in i kaklet.

Vilken dag

Alltså vilken dag det har varit på jobbet! Snacka om intensiv. Men det är väl så när det inte finns tillräckligt med tid för att bli klar. Då är det bara att försöka hitta ytterligare en växel och skala bort allt annat som inte är nödvändigt.  Är helt snurrig i kolan och trött som få! Så nu blir det till att krypa ner i sängen och inte gör många knop.
I morgon väntar en ny dag.

Lördag

Idag träffade jag en gammal barndomsvän över en fika. En vän som jag inte träffat på länge, på mycket länge. En mycket fin människa.

Vi har pratat om allt mellan himmel och jord. Samtalet har flutit lätt och ledigt mellan olika ämnen. Diskuterat. Utbytt tankar, idéer, åsikter. Pratat minne. Åh älskade minnen! Att få bli lite nostalgisk över gamla historier, pinsamheter och äventyr var underbart. 



En hjälpande hand

Mitt framför mig i morgonrusningen försöker en gammal dam släpa en dramaten och sig själv upp för trappan. Runt omkring mig ser jag folk stressa upp och ner för trappan. Själv stannar jag upp och frågar om jag kan hjälpa henne uppför trappan. I sakta mak tar vi oss upp för trappan, hon hållandes i ledstången och jag bärandes på dramaten. Under tiden berättar hon att det var svårt att få upp den och samtidigt gå. Väl uppe önskar jag henne en god dag och hon tackar för hjälpen, sedan skiljs vi åt. Det är sådana här tillfällen man inte ska titta bort, utan istället titta närmare.
Lite hjälp och samtal med en annan människa gjorde säkerligen hennes dag bättre och det gjorde sannerligen min dag!

Agave


Hon kan verkligen, den där Rodebjer! 
Har länge suktat efter kaftanen Agave som funnits med i flera kollektioner. Kul med ett plagg som sticker ut lite fast ändå känns självklar på något sätt. Sånt gillar vi.
De tidigare printen har varit fina, men detta älskar jag! Kolla så fint det är med körsbär 🍒

San Fran

Oj vad härligt det skulle vara att vara tillbaka i San Fran. Gå genom ChinaTown, över Grant och vandra de lång backarna upp mot Nob Hill. Utforska gator, se på människor, smälta in... som om man verkligen levde där. Att staden var min, precis som den är deras. 
Det är skönt att få drömma sig tillbaka, en liten stund... som att man var där nu. Jag kommer tillbaka, var så säker. 

stockholm


Ett nyvaket Stockholm badande i nyöppstigen höstsol.
Känns konstigt att gå runt när det är folktomt men samtigt en mäktig känsla. Stockholm är vackert, speciellt den stunden innan allt vaknar.